Firmaets Historie

Historien om Kurt Holm og sønner A/S

I 1963 kørte Kurt Holms far, Gudmund for det lokale teglværk i Tørring. Da han blev tilbudt at overtage kørslen for værket, afslog han tilbuddet og henviste i stedet til sin søn, Kurt. Kurt kørte som eksportchauffør for Silkeborg bryghus, og ville gerne starte for sig selv.

Den første bil der blev købt, var en Mercedes 312 og med Kurts far som chauffør, overtog de transporten med tegl, og kørte ligeledes med foderstoffer.

En brugt Scania-Vabis 55 blev indkøbt.

Firmaet begyndte samtidigt med at køre brunkul fra Fasterholt og Søby til Fyns-værket. Desværre blev denne kørsel stoppet i 1966, så der måtte findes nye opgaver.

Kurt købte endnu en bil og denne gang var det en Scania-Vabis LB76, med en 3-akslet påhængsvogn. I Højslev støbte man elementer til den nye Scania fabrik i Södertälje Sverige, og her kørte man så elementerne op for firmaet Visti Jakobsen i 1½ år.

I 1998 blev Torben Holm medejer, og navnet blev til Kurt Holm & søn.

I 2003 fejrede Kurt Holm 40 års jubilæum, og firmaet var blevet et aktieselskab. Nu var der 7 biler, og opgaverne var tanktransport med benmel og aske, element transport, grus kørsel samt trucking med styk og parti gods for speditører i Danmark. Man rådede også over containere, gummiged og kran. Der blev udført et utal af lokale opgaver, og man påtænkte at op starte et lagerhotel i nogle af firmaets bygninger.

Den yngste søn, Per Holm, havde et autoopretnings firma i Tørring, men arbejdede efterhånden mere og mere i familiefirmaet. Derfor blev også han medejer i 2003, og nu hedder virksomheden Kurt Holm og Sønner A/S.

Kurts kone, Birtha Holm, har i alle årene været “kontor blæksprutte” i virksomheden, og i de seneste år har hun fået selskab af Pers kone Pia, og Torbens kone Jette.

I 2008

Nu har virksomheden eksisteret i 45 år, og der er omkring 20 biler. Desuden er der en del city trailere, containere og kærrer, samt gummiged, kranbil og tip-sættevogn. Da den gamle foderstofbygning “Hedegaard” blev sat til salg i Tørring, valgte man at købe denne. Der er blevet sat porte i, og lavet et stort værksted med smøregrav. Siden Per kom ind i firmaet, er næsten alle opbygninger og reparationer blevet udført internt, og de nye lokaler har givet den nødvendige plads til alle opgaverne. Her er det også planen, at kontor funktionen skal flyttes op med tiden.

Firmaet er i gang med et generationsskifte, så Kurt og Birtha kan begynde at slappe af, efter mange år som firmaets drivkraft!

Den 17 september 2013 kan Kurt Holm & Sønner fejre sit 50 års jubilæum.

 • 1963

  Opstart af Kurt Holm A/S

  I 1963 kørte Kurt Holms far, Gudmund, for det lokale teglværk i Tørring. Da han blev tilbudt at overtage kørslen for værket afslog han tilbuddet, og henviste i stedet for til sin søn Kurt. Kurt kørte som eksportchauffør for Silkeborg bryghus, og ville gerne starte for sig selv.

 • 1998

  I 1998 blev Torben Holm medejer, og navnet blev til Kurt Holm og søn.

  Det betød en chauffør mere til Teamet, som gjorde at man udvide med flere lastbiler og kunne klare endnu flere opgaver i fremtiden

 • 2003

  I 2003 fejrede Kurt Holm 40 års jubilæum, og firmaet var blevet et aktieselskab

  I 2003 fejrede Kurt Holm 40 års jubilæum, og firmaet var blevet et aktieselskab. Nu var der 7 biler, og opgaverne var tanktransport med benmel og aske, element transport, grus kørsel samt trucking med styk og parti gods for speditører i Danmark. Man rådede også over containere, gummiged og kran. Der blev udført et utal af lokale opgaver, og man påtænkte at opstarte et lagerhotel i nogle af firmaets bygninger.
  Den yngste søn, Per Holm, havde et autoopretnings firma i Tørring, men arbejdede efterhånden mere og mere i familiefirmaet. Derfor blev også han medejer i 2003, og nu hedder virksomheden Kurt Holm og Sønner A/S.

  Kurts kone, Birtha Holm, har i alle årene været “kontor blæksprutte” i virksomheden, og i de seneste år har hun fået selskab af Pers kone Pia, og Torbens kone Jette.

 • 2008

  Nu har virksomheden eksisteret i 45 år, og der er omkring 20 biler.

  I 2008

  Nu har virksomheden eksisteret i 45 år, og der er omkring 20 biler. Desuden er der en del city trailere, containere og kærrer, samt gummiged, kranbil og tip-sættevogn. Da den gamle foderstofbygning "Hedegaard" blev sat til salg i Tørring, valgte man at købe denne. Der er blevet sat porte i, og lavet et stort værksted med smøregrav. Siden Per kom ind i firmaet er næsten alle opbygninger og reparationer blevet udført internt, og de nye lokaler har givet den nødvendige plads til alle opgaverne. Her er det også planen at kontor funktionen skal flyttes op med tiden.

  Firmaet er i gang med et generationsskifte, så Kurt og Birtha kan begynde at slappe af, efter mange år som firmaets drivkraft!

 • 2013

  Den 17 september 2013 kan Kurt Holm & Sønner kunne vi fejre 50 års jubilæum.

  Nu har vi rundet en milepæl i firmaets historie med generaration skifte og 50 år på vejen

 • 2016

  Udvikling fortsætter og vi har udvidet mere flere chauffør og last biler, ny hjemmeside med web butik

  Vi forsøger at følge med tiden og har udvidet med en ny hjemmeside, hvor til der er lavet en web butik som gør at du har lettere ved at bestille dit sand, grus, flis, granitskærver, stabil grus og meget mere til dine kommende projekter